Navigation Menu+

De ce Malmo?

Din grijă pentru oameni și mediul înconjurător

 

La începutul anilor ’80, orașul suedez Malmo a fost afectat de o criză economică gravă. Industria zonei s-a prăbușit și viitorul orașului părea sumbru. În căutarea unei soluții de salvare, municipalitatea a lansat o nouă strategie de dezvoltare, care a dus la renașterea economică a orașului în ultimii 20 de ani.

Printre inovațiile municipalității din Malmo se află dezvoltarea infrastructurii sustenabile și utilizarea surselor de energie alternativă. Sute de clădiri verzi din oraș folosesc energie solară iar autobuzele sunt alimentate cu bio-diesel obținut din reciclarea gunoiului menajer. Malmo a devenit un oraș ecologic al viitorului.

Cu ajutorul unei echipe inovative de arhitecți și ingineri, am adus în inima Olteniei calitatea și atenția pentru mediul înconjurător care definesc orașul suedez. Am construit centrul de afaceri Malmo, singura clădire verde din sud-vestul României. Malmo este o clădire unică prin designul premium, abordarea sustenabilă, reducerea poluării și folosirea de materiale ecologice.

Avem speranța că inițiativa noastră este doar un prim pas pe drumul dezvoltării sustenabile a Craiovei. Împreună putem transforma în realitate visul unui oraș verde, în care copiii noștri să poată respira fără griji.

Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.